Hamis szalonka

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 1 pár galamb
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 5 dkg borjúmáj
  • 1 zsemle
  • száraz fehér bor (áztatáshoz)
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • késhegynyi kakukkfű
  • tört borókabogyó
  • csipetnyi majoránna
  • egy kevés zsálya
  • 2 szem tört szegfűszeg
  • kiskanálnyi reszelt citromhéj

a párolólébe

  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 húsleveskocka
  • egy kevés törött bors
  • 1 babérlevél
  • késhegynyi kakukkfű
  • 2 szem borókabogyó

Elkészítés

A megtisztított galambokat kívül-belül bedörzsöljük sóval, tört borókabogyóval és kakukkfűvel, majd megtöltjük a töltelékkel, amelyhez összedolgozzuk a borban áztatott zsemlét a hagymával, az áttört májjal, majorannával, sóval, citromhéjjal, szegfűszeggel és a zsályával. (Csak keveset tegyünk bele a fűszerekből!) A zöldséggel, húsleveskockával és fűszerekkel ízesített párolólében puhára főzzük, majd rövid lére párologtatjuk. A feldarabolt pecsenyére a tálon öntjük rá az átszűrt mártást.

Megjegyzés

Készíthető grillezni való csirkéből is.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.